|
|
---|
Wednesday, December 28, 2005
Kalle Anka
MAN MÅSTE SE KALLE ANKA, ANNARS ÄR DET INTE PÅ RIKTIGT!
Over and out.
Wednesday, December 21, 2005
The Day After Tomorrow
Det var en helt okej film. Själv idén var otroligt bra, och i början gillade jag den väldigt mycket också, nästan för mycket - man började ju bli lite paranoid. Jag skulle i alla fall inte vilja hamna i en ny istid i alla fall, även om det kanske inte var istid i tredje världen.
Men sen var det massa saker som jag störde mig på - till exempel att de sa att det var kallare än vad de spelade på. Om det är så kallt som de sa skulle man till exempel inte ta sig vantarna hela tiden, och det hände ju ju typ konstant. Dessutom såg det så fånigt ut när de hämnade mitt i stormen och blev "jagade" av kylan - påminde lite för mycket om en dålig fantasyfilm av något slag.
En sak gillade jag däremot väldigt mycket: Adrian Lester. En inte särskilt känd skådespelare (blir förvånad om ni hört talas om honom innan), men han spelar huvudrollen i mina favorit-TVserie (förutom Lost, då), nämligen Svindlarna. Han är dessutom en av de få mörkhyade män jag tycker är snygg, och jag har velat se honom spela något annat än Mickey Bricks ganska länge.
Han var faktiskt bra i den här filmen också, men jag gillar honom bättre i Svindlarna - antagligen för att Mickey är en väldigt cool karaktär. Men jag hoppas att jag får se honom i fler filmer, för jag gillar honom, han är bra, som sagt.
Nu ska jag se en annan film, så jag får avsluta lite snabbt. Inte en jättebra film, absolut inget man orkat se på bio, men den funkar om man vill slå ihjäl en tisdagskväll framför TVn med sin mamma, ungefär.
Over and out.
Tuesday, December 20, 2005
Indiana Jones
Så därför var Indiana Jones och Jakten på den försvunna skatten (Raiders of the Lost Ark, 1981) ett ganska bra val, för den är inte särskilt djup, eller psykiskt påfrestenade, eller så. Det är mest coola äventyr, en ägig huvudroll, och förlorade skatter.Sånt jag gillar.
Seriöst, varför har jag inte sett de här filmerna tidigare? Både ettan och trean - som är de jag sett - är skitbra! De handlar ffs om en äventyrare, vilket - som ni nog inte visste - var det jag ville bli när jag var liten. Precis så, jag ville bli äventyrare, det skulle vara mitt yrke. Det får det gärna bli fortfarande, iofs, men ändå.
Det finns tre saker som gör att jag borde ha sett Indiana Jones-filmerna för flera år sen: äventyr, Harrison Ford, och George Lucas. Tre av de viktigaste ingredienserna i mina favoritfilmer, nämligen den gamla Star Wars-trilogin.
Harrison Ford är så bra! Det är typ tjugofem år sen han var så snygg som han är i de filmerna, men spela roll, jag älskar honom! Han är ett sätt att le som fått mig att dyrka honom som Han Solo i flera år. Det där leendet som lite sarkastiskt säger "Ha, ha, skitkul", eller allmänt den där minen han gör när han inser att nånting inte riktigt går som det ska. Som när de hamnar i sopnedkastet i A New Hope eller bland ormarna i Indiana Jones. Oh yes...
Och George Lucas, då? I slutet av sjuttiotalet, början av åttiotalet visste han verkligen hur man gjorde bra kvinnoroller. Jag har sagt det förr, och kommer säga det igen; men prinsessan Leia!? Hur bäst är inte hon? Hon är bäst! Jag skiter i att alla killar tänder på henne när hon har sina slavkläder, hon är bäst ändå!
Seriöst, jag har aldrig sett någon som hon. Hon är inte hjälplös, hon är inte svag, hon är inte fnittrig, hon är inte kärleksbesatt eller nånting. Hon är stenhård. Visserligen blir hon fångad av Rymdimperiet och måste bli räddad av Han Solo och Luke Skywalker, men det spelar ingen roll för hon tar kommandot igen tre sekunder senare, snor Lukes laserpistol och skjuter ett--- okej, vänta, jag skriver en blogg om Leia någon annan gång, det här var ju om Indiana Jones.
Anyway, Indy är ju upp över öronen förälskad i en kvinna vid namn Marion som inte heller är helt fjollig. Visserligen springer hon runt och skriker "Indy, Indyyy!" ganska mycket, och i början störde jag mig som fan på henne, men sen kom jag fram till att hon är rätt cool.
Hon super män under bordet, hon skjuter ihjäl folk utan att tveka (ja, Gud vad jag kände igen scenerna i nazisternas flygplan från Star Wars, man ska sitta och skjuta i trånga utrymmen!), hon är smart, och dessutom la jag märke till att när hon själv får välja klädsel så väljer hon byxor. Trots det har hon klänning på sig två gånger i filmen - för nazisterna tvingar på henne det.
Marion och Leia är lika varandra, men Leia är coolare. Däremot finns det inga som kommer i närheten i några andra filmer. Det suger! Inte ens i nyare filmer klarar de av att göra kvinnor som de, istället blir de alltid skadade, kidnappade, eller så svimmar de, gör förhastade grejer och måste bli räddade, och så vidare. Varför? Till och med George Lucas tappade förmågan i och med de nya Star Wars-filmerna, för även om Padmé Amidala är rätt cool jämfört med många andra, har hon sina klyschiga stunder.
Nej, jag måste nog se Star Wars igen ganska snart, det känns som att det var ett tag sen. Och sen måste jag hyra den andra Indiana Jones-filmen, så att jag har sett alla tre. Det är viktiga sånt där. Förresten; alla bra goda ting är tre sägs det, och jag tror jag håller med. Fram för bra trilogier! :D
Idag ser/såg jag på:
- Vänner, Kanal 5, 19.00
- För några få dollar mer, Canal+Film1, 23.15
Over and out.
P.S. En annan bra grej med Indiana Jones/Star Wars är musiken - som är komponerad av John Williams. Han är bra, även om jag tycker bättre om Star Wars-musiken än den i Indiana Jones. Den i sistnämnda filmen känns lite fånigare, men det är väl bara jag som är hjärntvättad...D.S.
Friday, December 16, 2005
Mo cuishle
Vilket var den andra boxarfilmen, och den tredje Clint Eastwood-filmen jag ser på en vecka. Det var bättre boxning i den förra filmen, men då var det ganska mycket mer inriktat på det också, de har hade handling också, och var lite djup då och då. Och bra skådespelare, typ Morgan Freeman.
Men åter till Clint Eastwood - min mammas gener har gjort att jag börjat gilla honom. Det här är för jävligt, jag har ju typ inte sett några filmer han varit med i, men nu har det blivit tre på en vecka! Dessutom planerar jag att hyra För några få dollar mer och Den onde, den gode och den fule bara för att ha sett hela spaghetti/mannen utan namn-trilogin inom en snar framtid. Jag tror iaf det är en trilogi, ser ut så när jag kollar IMDB... men man vet ju aldrig.
Så återvänder vi till Million Dollar Baby - hur kan man skriva ett sånt manus? Det var hemskt, hemskt, hemskt, hemskt! Jag trodde det skulle vara en lycklig film, ända tills jag upptäckte att vad som borde ligga sist i filmen lämnade fyrtio minuter kvar, då insåg jag att den kommer inte sluta bra. Och jag hade rätt.
Pappa sa att den filmen hade varit bättre om de visat slutet först, och sen gjort resten av filmen som en tillbakablick. Jag tror det stämmer, då hade det lite för sega slutet kunnat delats upp på två, och så hade det blivit mindre segt. Mamma sa att isåfall kunde ju pappa ringa upp Clintan och säga det, men pappa tyckte det var för sent. Seriösa föräldrar?
Efter att jag sett För en handfull dollar så var det Actors studio: Clint Eastwood, I på samma kanal, så jag typ de tio första minutrarna av det. Det var kul, han var mycket roligare än jag förväntade mig att han skulle vara, tänkte mig mest en självupptagen gammal gubbe, inte någon som var kul på riktigt...
"I liked the Million Dollar Baby 'script a lot. Warner Bros. said the project had been submitted to them and they'd passed on it. I said, 'But I like it.' They said, 'Well, it's a boxing movie.' And I said, 'It's not a boxing movie in my opinion. It's a father-daughter love story, and it's a lot of other things besides a boxing movie.' They hemmed and hawed and finally said that if I wanted to take it, maybe they'd pay for the domestic rights only. After that, I'd be on my own. We took it to a couple of other studios, and they turned it down, much like Mystic River was turned down, the exact same pattern. People who kept calling and saying, 'Come on, work with us on stuff.' I'd give it to them, and they'd go, 'Uh, we were thinking more in terms of Dirty Harry coming out of retirement.' And who knows? Maybe when it comes out they'll be proven right."
- Clint Eastwood själv, om Million Dollar Baby
Tror det får vara det just nu, har egentligen inget mer att skriva. Riket var bra, fast Jonas åkte ut, klart obra. Men han var ganska äg mot Tommy när han åkte ut, på samma sätt som Lixörn var mot honom. I see a pattern... Plus att Ceasar klippte av sig håret, en klar katastrof!
Aja, för er som undrar så är rubriken gaeliska och betyder "my darling, my blood" för att citera ur filmen. Boxartjejen fick det som smeknamn, och det var inte förrän i slutet som man fick veta vad det handlade om. Typ.
Over and out.
Oh My God...
Och så börjar man undra vad som egentligen kommer hända, och undrar hur i helvete det är tänkt att man ska överleva den 25 januari - har någon planerat illa eller vad? Visst, jag vet att det var mitt eget val att se skiten, men det spelar ingen roll, för jag var tvungen.
Det är inte som att jag inte har självdisciplin - jag har massor av självdisciplin (jag låter den bara inte ta över så ofta...), men jag älskar att veta saker som andra inte vet! Jag älskar att vara den som talar om saker för andra, istället för tvärtom, och kan inte se på Lost längre om jag inte vet vad som ska hända.
Det är för spännande för att jag ska klara.
Men OH - MY - GOD vad det där var oväntat! Okej, att Mr Echo och Locke skulle bli bästisar kunde man kanske räkna ut, och lite annat som hända där rent relationsmässigt - men en hest!? Vad gör hesten där!? Det ska inte vara någon hest på ön!!!
My God, My God, My God, I'm kind of dying here, och det finns ingen här som jag kan prata med! Ingen är online, och absolut ingen som kommer förstå varför dör på det sätt som jag gör! Dessutom kan jag absolut inte prata med Zackrid - han har ju ffs sett avsnittet! Om någon ser trailern och får lika mycket panik som jag - PLEASE TALK TO ME. Or I'll die.
Aja, nu ska jag nog gå iväg och göra en musikvideo till min kära fader. Låtarna som jag ska använda är faktiskt bra, så nu måste jag bara klippa snyggt och roa mig. Kan bli kul, men stressigt, har typ en vecka på mig, och det kommer bli lite avancerat, tror jag.
Idag ser jag på:
- För en handfull dollar, Canal+film, 14.15
- Riket, SVT, 20.00
Over and out.
Sunday, December 11, 2005
Putthatgunbackinyourpants
http://putthatgunbackinyourpants.blogg.se/
Jag förväntar mig att folk läser och kommenterar, annars tänker vi tvinga er, Sayid-style! XD
(Och om någon vill veta hur vi kom på den här geniala idén, se inlägget här under! ^^)
Over and out.
Saturday, December 10, 2005
"Put that gun back in your pants, Sawyer."
Vad är filmer utan vapen? TRÅKIGA! Det måste vara vapen; sextonhundratalspistoler, svärd, pilbågar, muskedunder, cowboypistoler, knölpåkar, järnrör, knivar, yxor, allt! Våld är oftast skittråkigt när de bara slår på varandra. Självklart med ett remarkabelt undantag för pungsparkar, som alltid är roliga (fast det bästa är ju förstås att banka till någon med en knölpåk i skrevet, som i Pale Rider. ^^).
Pistoler är nog bäst. Det finns så mycket man kan göra med pistoler. Man kan bli skitbra, t ex, och kunna skjuta bort saker ur folks händer utan att skada dem, eller så kan man av misstag döda någon - möjligheterna är oändliga. Men man kan skapa så mycket spänning med pistoler, för ett pistolskott hörs. Till exempel är det jättespännande i slutet av Pirates of the Caribbean när man inte vet vem det är som har skjutit vem, egentligen.
På andra plats skulle jag nog vilja säga svärd och knivar. Svärd är häftiga, dessutom kan man göra dem ännu häftigare; man kan ge dem en cool historia, man kan ge dem till en person som vet hur man använder dem, osv. Knivar är också häftiga, inte lika mycket som svärd, men de har sina charm de med. Vad vore till exempel John Locke utan sina? Men det finns ju gränser också, som det så fint sammanfattas i Crocodile Dundee: "That is not a knife... now this is a knife!"
Tredje platsen är till järnrör, med motiveringen: "man vet aldrig när man kan behöva ett schysst järnrör", och för er som behöver det förklara har jag bara en sak att säga... Se Torkel i knipa!
Men åter till pistoler. Jag har redan upplyst er om vilken den snygga posen är när man ska skjuta (tyvärr funkar inte den på dagens vapen eftersom den inte har någon funktion, fett synd. Den kan funka om man dolt pistolen under ena armen och liksom låter den kika fram där under - tänk på det om ni ska skjuta någon!), men det finns ju ett par till som är rätt coola. Sawyer, till exempel, vet hur man gör det snyggt. Med rak arm. Det är viktigt! Det så fult ut när man bara låter armen slänga lite och skjuter hej vilt. Fult. Det här funkar, men inte om man skjuter nåt.
Dessutom kan inte se ut hur som helst heller - man ska vara likgiltig. That's the only way. Man kan var alikgiltig på flera sätt - arrogant likgiltigt, beslutsamt likgiltig, ångerfullt likgiltigt - men det måste vara likgiltigt. Du kan inte gråta ögonen ur dig och hålla på och skjuta folk, och tro att du ska vara cool när du gör det. Glöm det.
Jaja, jag såg nyss en boxarfilm - Against the ropes - som inte var jättebra, men helt okej i alla fall. Den fick mig att uppskatta våld utan vapen - boxning. Det var snygga boxningsscener, man tröttnade inte på att se dem. Oh yeah, och det var blod, svett och tårar - everything you need. Och så hade det handling, något som boxnings-VM tyvärr saknar (aj, aj, aj...).
Typ så...
Idag ser/såg jag på:
- Against the ropes, Kanal+film, 21.00
- Brottskod: Försvunnen, SVT, 22.30
Over and out.
Friday, December 9, 2005
Clint Eastwood
Det är Vilda Västern, ffs! Det är sporrar som klirrar när man går på stövlarna, det är hästar, det är guldgrävare, det är nästan-cowboys, det är hattar, det är riktigt cool aktion, det är pungsparkar, det är misshandel utan blod, det är bara så BRA! Oohhh, yeah. Fy fan!
Den handlar iaf om en hop med guldgrävare som hederligt vaskar fram sitt guld och mår bra, förutom att en ond snubbe vill ta deras mark och förstöra den med massa vatten (hans sätt att vaska guld förstör naturen, men är effektivt) för att få pengar. Men då dyker Clint Eastwood upp som Preacher (men "Preacher, my ass!" som en i filmen kommenterar det så bra), och spöar upp lite folk, gör mystiska saker, och dessutom har massa läkta skotthål i ryggen. Vem är han egentligen? Kan han spöa upp sheriffen Stockburn som den onde snubben - LaHood - hotar med. Och kommer han att bli ihop med den ensamma mamman? Eller kanske med hennes dotter?
Nej, men seriöst, den var bra, jag gillade den. Kanske har jag ärvt lite av min mammas entusiams inför Clint Eastwood (det är hennes favoritskådespelare), men ändå. Hans roll var så häftig, precis så där äg som roller ska vara, såna som man behöver i varje film för att fungera som människa. Så var den.
Jag gillar det här med Vilda Väster. Hattar, cowboys, och sporrar som klirrar när man går. Jäävlar, alltså. Kanske ska man överge det här med fantasy och gå över till Vilda Västern istället? Kanske inte. Ibland är det för jävligt att man inte är en femårig liten kille, då skulle man ha kul. Jag vill ha en häst och en pistol. Pang...
Som det är nu känner jag ett stort behov av att hyra The Good, The Bad, and The Ugly, för den har jag aldrig sett, men jag vill se den. Soundtracket är ju bra. ;) Och Clint Eastwood är ju med. Dessutom känner jag ett starkt behov av att se första och andra Indiana Jones-filmerna för de har jag heller aldrig sett. Vilket är ett klart minus, jag vet, men det har aldrig blivit av. Och vad det har att göra med Clint Eastwood och Vilda Västern? Inte ett skit, men Clintan är ju en rätt gammal skådespelare, och det är ju Harrison Ford också vid det här laget, och han är med i de filmerna. Han är definitivt en av mina favoritskådespelare, sen hans fantastiska insats som Han Solo i Star Wars (which by the way, is the true love of my life).
Dessutom är Harrison ett fint namn, det måste jag döpa mina barn till. Vi diskuterade det innan dramat idag - jag och Johanna - och jag sa att jag ville döpa mina barn efter folk i Sagan om ringen. Det finns t ex en liten kille på två år nånstans i Skärgården som heter Axel Sauron vilket är ett av de coolaste namnen som finns. Så mina barn ska också heta sånt. Typ Harrison Sam eller nåt sånt coolt.
Nej, nu ska jag nog gå och lägga mig, och kanske se ett avsnitt av Vänner också, beror lite på. Fy fan vad skönt det är med fredag, helt seriöst. Och jävlar vad jag svär mycket i det här inlägget, jag ber om ursäkt, men jag är lite exalterad. ^^
Over and out.
Dokument Harbor eller Pearl Humor?
Såg dokument: humor för första gången igår, det var faktiskt bättre än jag trodde. Visserligen missade jag halva programmet eftersom jag gjorde vispgrädde, men det jag såg var ganska bra. Om jag orkar, och kommer ihåg, ska jag se det nästa vecka, och då kanske jag kan komma med ett djupare uttalande.
Idag såg jag och Zackrid Pearl Harbor också. Den var faktiskt bra, men liiite för lång, och lite för mycket krig i mitten av filmen. När de filmar folk som åker i en cockpit och skjuter på andra människor börjar jag bara tänka på Star Wars, och eftersom de striderna är så mycket bättre (de är i rymden, de slåss med laser!) så blir jag lätt uttråkad.
Tre timmar är för långt för vilken film som helst, förutom möjligtvis The Fellowship of the Ring (lägg märke till att det bara gäller första filmen, och inte The Two Tower eller The Return of the King... Möjligen RotK, möjligen), och eftersom vi fick spola förbi TV4s jävla reklampauser hela tiden blev det ännu mer irriterande. Blä, blä!
Det var Riket idag också, och det var ju helt underbart. Tommy blev hyptnotiserad! "Arg och hungrig? Vilken bra kombination!" - det citatet säger ju allt! Och deras äta-äckliga-saker-tävling var ju bara för rolig, även om jag tycker synd om Tommy som åt fårhuvud och levergryta (nej, nåt äckligare var det), bara för att Jonas skulle misslyckas sen. Fast alla var Lever-tjejens fel (minns inte vad hon heter), hon var verkligen en mes. Skönt att hon åkte hem.
Blev riktigt rädd på slutet också, när Renen nästan blev utskriven. Visserligen gillade jag inte att Markus åkte heller, men Renen hade gjort mig deprimerad. Då hade det stått mellan honom och Lixörn i komma-tillbaka-igen-tävlingen, och efter första utskrivningen så älskar jag Lixörn, och därför måste han vinna det. Synd på Markus, men det är Lixörn for life!
Idag ser/såg jag på:
- Riket, SVT1, 20.00
- Pale Rider, SVT1, 22.00
Over and out.
Tuesday, December 6, 2005
TV-serien Joey
Tio saker jag inte gillar med TV-serien Joey:
- Att han aldrig träffar de andra Vännerna.
Jag kan inte tänka mig att man bor tio-elva år med någon, och sen aldrig träffar personen igen. De borde iaf gästspela då och då! - Att han är en känd och bra skådespelare.
Hallå! Är inte lite av poängen med Joey att han SUGER som skådis, och aldrig kommer vara mer än en statist i någon lågbudgets-b-film? Suck... - Att Joey bor med sin blonda syster.
Huh!? Vi har sett Joeys systrar - de är alla mörkhåriga och helpantade. Ingen av dem är som Gina i serien, även om det är möjligt att en av dem faktiskt heter Gina även i Vänner. - Att Joey helt plötsligt ska hålla sig till en tjej.
Men kom igen! Det är Joey ffs, han kommer inte klara det en sekund! Även om han sa nej till Carmen Electra... Dessutom vi vet alla att det inte kommer funka, någon kommer vara otrogen, och då kommer vi alal bli ledsna. - Att han bor i Hollywood.
Se anledningen till punkt två. - Att Joey helt plötsligt är hyffsat smart.
Okej, man kan inte säga att han är den smartaste av människor, man han är inte korkad - som han ska vara. Det stör mig lite grann att helt plötsligt är Joey en person som folk kan gå till när de behöver lite visdom. As if, liksom! - Att jag inte kommer på tio anledningar.
Kom igen, så bra är inte serien: några fel borde man väl kunna hitta? Eller? - Att den blå grejen som alltid funnits i Joey och Chandlers lägenhet finns där.
Det är så fel, på något vis. Den hör till Vänner. - Att Chandler inte är med.
Det SUGER. Jag behöver Chandler, jag älskar Chandler, Chandler är BÄST. Okej, enligt Trams och min överenskommelse ska iofs jag ta Joey, men jag borde ändå få ha Chandler att roa mig med. MER SARKASM ÅT VÄRLDEN. :D - Att det helt enkelt inte är en lika bra serie som Vänner.
Det är lite deprimerande, men när jag sett alla tio säsonger av Vänner - då är det slut. Visst, tio säsonger är sjukt mycket Vänner, men det kommer liksom att ta slut en dag. Det ÄR sorgligt.
Fem saker jag tycker om med TV-serien Joey:
- Att Matt Le Blanc fortfarade spelar Joey bra.
Visst, han är inte lika korkad som innan, och visst, han ska sluta ha sex med alla tjejer, men Matt Le Blanc lyckas faktiskt - det är Joey precis som Joey ska vara. Utan tvekan. - Att Gina äger!
Joeys syster som han bor med - Gina - är bara SÅ cool. Hon hade en underbar teori om att man skulle förstöra alla ens expojkväns saker, utan just den där grejen som han tyckte mest om - för då skulle han undra vad fan man gjort med den. ^^ - Att den blå grejen som alltid funnits i Joey och Chandlers lägenhet finns där.
Jag älskar den blå grejen! ^^ Jag har gjort det till en grej att alltid försöka se vad det står på den (kanske något man ska göra en lista på), mina favoriter hittills är "Knock, knock. Who's there? PORN", och "Joey, call Kim" (för det fanns en otroligt kul liten smiley bredvid texten :P). - Chicken legs, Iceland och 244.
Det var bara så kul kommentarer, så jag var tvungen att ta upp dem. :P - Att serien faktiskt är rolig.
Duuuh, varför skulle jag annars kolla på den? -_-
Jag är lite sur nu för att That '70s show har tagit julpaus, men det kommer ju tillbaka så. Men ändå, vad ska man nu se på kvällarna? Innan Vänner, menar jag alltså, det är klart att man ser Vänner. Lost har ju också tagit paus, och det är lite värre måste jag erkänna!!!
Idag ser/såg jag på:
- Vänner, Kanal 5, 18.00, 18.30
- Joey, Kanal 5, 21,55
Over and out.
Thursday, December 1, 2005
En decemberdröm
Det slog mig att jag skulle kunna ha skrivit den. En kille som har en mamma med världens hemskaste röst, och han hittar anledningen till det i källaren, och det visar sig dessutom ha att göra med varför människor är olyckliga? Jo, jag skulle kunna komma på något sånt.
Anyway, avsnittet. Det var rätt tråkigt, det var mest huvudkaraktärer som introducerade sig själv och sitt liv, och han hade en jättetråkig röst! Visserligen var det kanske tänkt att han skulle vara en korkad lite unge, men ändå. Han kunde ju låtit lite roligare...
De borde köra en repris på Mysteriet på Greveholm istället - DET är en bra julkalender. Den har vi på band hemma, jag skulle lätt kunna tänka mig att se om den, för den var bra. Det var spöken, rymdraketer, oförglömliga citat ("Jag ä ingen plugghäst, jag ä ett oupptäckt geni!"), råbotar, kärlek, äventyr, gömda skatter, biljakter, explosioner...
Ja, för att avrunda lite: typ allt en julkalender kan behöva! Den var bäst! Det är som Vintergatan 5A, som gick som sommarlovsmorgonsprogram ett år - asbra! Innan allt skulle bli så fånigt och barnanpassat... väx upp, ungjävlar... kanske ska sluta aggra nu...
Så det här innebär att jag inte tänker gå upp varje morgon och se julkalendern istället för Vänner som jag brukar, och jag kommer inte heller dissar Vänner på kvällarna för att kunna se det. Men eftersom det bara är en kvart per avsnitt, och man kan se det på internet, och dessutom har jag ju bara sett första delen, så kommer jag kanske följa den ändå.
Det är ju jul, och vad är en jul utan att man kolla på julkalendern?
Over and out.
That '70s show
Visserligen har serien blivit sämre och sämre på senaste tiden, det är mest sexsexsex och dåliga skämt om det ämnet. Jag vill inte vara dryg, men jag har hört så mycket sexskämt att det helt enkelt ska vara riktigt kul för att jag ska uppskatta. Ett avsnitt om onani är liksom rätt lamt...
Men det kan ju inte sluta gå för det! Jag vill ju fortfarande titta, och även om jag hellre ser Vänner eller Will & Grace, så kan de inte bara ta bort den! Dessutom slutade dagens avsnitt så otroligt dåligt, no way att Eric överger Donna dagen innan de ska gifta sig. Det tror jag inte på. Ååhhh...
Whatever, julkalendern började ju idag, men jag orkade inte se den, även om jag hade hunnit. Min lillasyster såg den, och det lät på henne som att hon tyckte det var dåligt, så jag tror inte jag missade något. Delarna ligger ute på SVT.se, så jag ska nog kolla på dem rätt snart. Delarna med en kille med en fotboll på huvudet verkar ju inte helt tråkiga.
Okej, idag har jag lovat Zackrid att kolla upp Henrik Schyfferts humor-serie, men jag upptäckte nyss när jag skulle kolla vilken kanal den gick på, att den inte går idag. Den går mitt i natten på lördagar istället, tack så jävla mycket för det SVT.se. *
En annan serie som jag kollade upp i tisdags var Grey's Anatomy, som är femmans nya läkarserie som verkade bra. Den var helt okej, men jag är inget vidare fan av läkarserier, så jag orkade inte se hela. Var mest intresserad av de delarna med en våldtagen kvinna som bet av förövarens penis, men jag hann inte se så mycket om det. Istället såg jag lite Vänner med min bror, följt av Joey.
Joey är en helt okej serie, men eftersom han inte är min favoritkaraktär från Vänner (till skillnad från min bror som älskar honom) så dör jag ju inte om jag missar ett avsnitt. Dessutom gillade jag inte det där med att han skulle bli en känd skådespelare och bo i Hollywood och aldrig mer träffa någon i Vänner-gänget, det känns liksom inte Joey alls.
För övrigt ska TV4.se dö, för det är den sämsta jävla sidan som existerar. Jag hittar aldrig vad jag ska, det är alltid ett tekniskt fel, och så är den ouppdaterad. Försök bara att kolla upp vad det står om That '70s show till exempel (jag läste för övrigt att Threshold visst gick i repris - samma kväll som det sändes).
Nu ska jag nog skriva klart ett avsnitt av mina julkalender, göra lite varm choklad med vispgrädde (som för övrigt är det enda som gäller när man ser på TV den här månaden, mer värme!), och sen ska jag nog pumpa lite Vänner, som min broder hävdar att jag gör. Det går ju att diskutera.
* Upptäckte nu att det visst går ikväll, fast det står inte på deras hemsida. Däremot hävdar DN att de sänder det, så jag får väl lite på tidningen...
Idag ser jag på:
- That '70s show, TV4, 17.05
- Will & Grace, TV4, 17.30
- Vänner, Kanal 5, 18.00, 18.30
- Dokument Humor, TV2, 21.30
P.S. Det här är andra blogginlägget med det namnet, den andra finns på Som en spegelboll :P D.S.
Wednesday, November 30, 2005
Ett säsongsproblem
MEN, nu kommer problemet. Lost går 21.oo på onsdagkvällar på fyran, visserligen med terminsavslutning ikväll, men ändå. Vänner går 18.00-19.00 varje vardag (utom på fredagar, för då brukar OC eller nåt mupp krocka med det), och just nu sänder de säsong 6. På onsdagkvällar klockan 21.00 sänder femman OC. Så är det.
Bortsett från att de inte sänder OC längre! Serien har nämligen tagit en paus, så nu har de bestämt sig för att visa en timme Vänner där istället, med start på säsong 10! Visserligen sänder de fortfarande på den vanliga tiden klockan 18.00, men ändå! Det här skapar två problem för mig:
- Vad ska jag välja av Lost och Vänner?
Visst, det känns självklart att välja att se Lost då och spela in Vänner, för ser jag Lost kan jag sitta inne på Hoggy samtidigt och diskutera, och massa andra fördelar. Dessutom är det ju terminsavslutning idag, så det är ju lugnt. Det finns ett större problem... - Kommer jag orka följa Vänner på tre håll?
Just nu följer jag Vänner på två olika ställen, dels på säsong 3 eller 4 som jag tittar på hemma, på min och Brorsans videoband vi köpte. Sen följer jag det som går på TV varje dag, även om vi har det på band. Men vi har ju inte allt på band, utan bara tills de sista avsnitten av säsong 6.
Så då är frågan om man orkar börja följa serien vid säsong 10 också? Jag menar, då har jag missar tre säsonger - 7, 8 och 9 - och kommer ha missat massa saker som hänt. Visserligen så är Vänner ganska lätt att hoppa in i, och det gör inget att man får saker spoilade, men ändå. Orkar man följa det från tre håll?
Min tanke hittills har i alla fall varit att spela in säsong 10-avsnitten ikväll, för jag tror inte jag orkar missa en chans att se Vänner. I värsta fall får jag fråga Trams om vad som har hänt i de säsongar jag missat, hon har ju rätt stor koll på det där. Förutsatt att hon har de, iofs...
Jag antar att det är sånt här osm gör att Musikski utsett mig till världens största i-landsbarn, men vad ska man göra? Jag älskar Lost, jag älskar Vänner, jag älskar TV. Hur ska egentligen överleva utan alla fiktiva karaktärer som jag älskar?
En annan grej som suger rätt hårt är att jag missat premiären av Treshold på TV4+. Jag tänkte spela in den, men min familj skulle ha en satelitkanal just då, så jag kunde inte göra det. Förhoppningsvis går det en repris någon dag som man kan spela in?
Idag ser jag på:
- That '70s show, 17.05, TV4
- Will & Grace, 17.30, TV4,
- Vänner, 18.00, 18.30, 21.00, Kanal 5
- Lost, 21.00, TV4
Over and out.
Skriverier i allmänhet
Okej, nu har jag startat en till blogg. En blogg med ett syfte, för en gångs skull, som inte bara handlar om random saker om mig Den här bloggen handlar om TV. Film och TV. Så eftersom det här är första inlägget tänkte jag att jag skulle förklara lite om varför jag ska skriva om det:
För det första är jag bra på att klaga på saker. Om jag inte gillar något så är det bästa jag vet att sitta och klaga på det - och det kan jag ju göra här! Jag kan klaga på TV-tider, på kanaler, på program, på karaktärer... det är skitbra!
För det andra gillar jag att hylla saker. Om jag hittar något som är bra vill jag mest skrika ut det till världen och bara försöka förklara för alla hur fantastiskt bra den här grejen är. Vilket folk kanske märkt. Och det gör det perfekt att kunna skriva en blogg om hur bra allt.
För det tredje har Zackrid givit mig den ärofyllda titeln TV-vetare. Det ni: TV-vetare. Jag menar, får man en sån häftig titel så borde man ju utnyttja det, eller hur? Dessutom hävdade Trams att hon ville läsa en sån här blogg.
Så, därför tänkte jag göra det.
Over and out.